Cei care aveti copii ati trecut probabil prin perioada aia in care piticii nu vor sa manance mai nimic. Considerati-va norocosi. Miruna mea are problema asta de cand a facut-o mama ei (Elena, pentru cei care au deschis televizoarele mai tarziu). Miruna nu e deloc genul de copil mancacios, oricat de mult ne-am chinui noi sa o ducem in directia asta. Am reusit sa trecem peste problema asta consolandu-ne cu gandul ca asa e copilul, nu e stricat, ci ca mananca doar cat are nevoie (ceea ce, probabil, e adevarat). Din cand in cand uitam totusi de chestia asta (parent issues!) si incercam sa o convingem sa mai manance si altceva. Si uite asa am ajuns in postura de a avea un cofraj de oua de prepelita numai bune de gatit si degustat asa, ca intre adulti.
Daca sunteti in aceeasi situatie sau pur si simplu le-ati cumparat pentru ca va plac, aveti mai jos descrisa una din multitudinea de metode de preparare care se gasesc pe internet.
Asadar, pentru 12-14 muffins aveti nevoie de:
250 g faina
2 lingurite praf de copt
o lingurita zahar
o jumatate de lingurita sare
250 g bacon
cateva fire de arpagic (chives) sau partea verde de la un fir de ceapa, tocate marunt (nu le vedeti prin poze pentru ca eu nu am avut)
50 g parmezan, ras
240 ml lapte integral
un ou
12 oua de prepelita
80 g de unt topit
Incepeti cu baconul – il puteti praji rapid intr-o tigaie teflonata fara ulei; eu l-am pus intr-o tava cu hartie de copt si l-am dat la cuptorul incins la 140 de grade pentru 15 minute, pana cand a fost bine rumenit si crocant. Dupa ce se raceste, tocati-l marunt (nu asa mare, cum l-am tocat eu).
Amestecati intr-un bol ingredientele uscate: faina, praful de copt, zaharul, sarea, baconul, arpagicul/ceapa verde si parmezanul ras. In alt bol amestecati laptele cu oul si apoi turnati-l in celalalt bol, amestecand usor. Dupa ce le-ati incorporat, adaugati si untul topit si mai amestecati putin.
Umpleti tava de muffins cu hartie. Puneti putina umplutura in fiecare forma. Ajutandu-va de o lingurita faceti un pic de spatiu in mijlocul compozitie si spargeti in fiecare cate un ou de prepelita. Turnati usor restul compozitiei peste ou (pana la 2/3 din forma), avand grija sa acoperiti galbenusul.
Dati tava la cuptorul incins la 180 de grade pentru 20-25 de minute, pana cand albusul e copt si briosele incep sa se crape usor la suprafata. Puteti face si testul cu scobitoarea.
Scoateti tava din cuptor si lasati briosele sa se raceasca putin inainte de a le scoate din forme.
Pofta buna!
Imi puteti recomanda un site de unde pot cumpara hartie pentru briose? Va multumesc!
In principiu cred ca poti gasi in orice supermarket. Trebuie doar sa fii foarte atenta cand esti la raionul cu tavi pentru cuptor (eventual intrebi un responsabil de raion). Pe internet gasesti la Kitchen Shop (http://www.pentrugatit.ro/index.php?productID=5006). Daca chiar nu gasesti, poti unge forma cu unt si apoi presara putina faina. Trebuie doar sa ai in vedere sa le lasi sa se raceasca putin dupa ce le scoti din cuptor, ca sa le poti scoate usor.
Multumesc mult pentru raspuns!
si asa le-a mancat?
si voi acuma…incercati sa o faceti da manince de toate :)) are timp o viata intreaga..lasati copilu in pace ca sigur stie ce ii trebuie mai bine ca voi :))
eu vorbesc?! =)))
Nu, nu le-a mancat.
Aratã super mai ales cu ouã de prepelitã, felicitãri:)
Multumesc, Ramona.