La noi in casa eu sunt responsabil cu pachetelul Mirunei. Desi la prima vedere pare o chestie simpla nu este deloc asa, pentru ca este mofturoasa la mancare. Sunt destul de limitat in ceea ce priveste ingredientele pe care le pot folosi intr-un sandwich, asa ca imi bat capul destul de des incercand sa gasesc noi combinatii si, cateodata, sa mai introduc cate un ingredient nou in speranta ca o voi obisnui cu el.
Anyway, am ales sa vorbesc despre sandwich-uri pentru ca, asa cum o spune si titlul postarii de astazi, in week-end m-am invrednicit la un sandwich. Combinatia de cirese coapte in otet balsamic cu branza Brie, ciocolata neagra mi s-a parut castigatoare pentru papilele mele gustative. Etapa urmatoare? Vreau sa incerc si alte fructe: capsuni, zmeura sau afine. Va invit (va rog chiar) sa o incercati.
Ingrediente:
50 g cirese, fara samburi, injumatatite
o lingurita de otet balsamic
40 g branza Brie
20 g ciocolata neagra, tocata marunt
doua felii de paine
putin unt + ulei
Incingeti cuptorul la 200° C.
Amestecati ciresele cu otetul balsamic, apoi intindeti-le intr-o tava sau un vas termorezistent intr-un singur strat si coaceti-le pentru 15-20 de minute.
Odata ciresele coapte, puteti incepe sa construiti sandwich-ul: puneti pe o farfurie o felie de paine, apoi branza Brie cat sa o acopere. Deasupra presarati ciocolata rasa, adaugati apoi ciresele coapte si restul de branza. Acoperiti cu cealalta felie de paine. Ungeti cu putin unt felia de deasupra.
Incingeti usor o tigaie la foc mic. Adaugati cateva picaturi de ulei in tigaie si un cubulet mic de unt. Cu grija, intoarceti sandwich-ul si puneti-l in tigaie cu felia unsa in jos. Folosind o spatula, apasati usor peste sandwich.
Cand felia de jos e usor rumenita (dupa 2-3 minute), ungeti si felia de deasupra cu putin unt, apoi intoarceti sandwich-ul. Mai lasati-l pe foc inca 2 minute, apoi scoateti-l pe un fund de lemn. Taiati-l pe diagonala cu un cutit ascutit si serviti-l simplu sau cu o cafea alaturi.
Pofta buna!
Arata delicios ! 🙂
Cat de bine arata. O sa incerc si eu in weekend. Asteptam si alte retete.