A venit vara si o data cu ea pietele sunt invadate de fructe de padure: afine, zmeura, mure, coacaze. Si chiar daca atmosfera nu va imbie la aprinsul cuptorului, faceti o exceptie.
Ce-mi place la reteta asta e ca e foarte aerata, foarte pufoasa. Nu e foarte dulce, iar zmeura aduce putina aciditate, acel „zing”. Daca va place, puteti incerca sa adaugati si coaja de la jumatate de lamaie. Nu are cum sa strice.
120 g unt, la temperatura camerei
120 g zahar (de preferat brun)
semintele de la o pastaie de vanilie
2 oua
200 g ricotta
o lingurita praf de copt
150 g migdale macinate fin
100-120 g zmeura proaspata
50 g fulgi de migdale
Incalziti cuptorul la 180 de grade.
Amestecati faina de migdale cu praful de copt si dati-le deoparte.
Cu un mixer bateti untul cu zaharul si semintele de vanilie pana obtineti un amestec usor galbui si pufos. Incorporati ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Reduceti viteza mixerului la minim si puneti ricotta peste compozitia din bol. Amestecati-o usor pana e incorporata complet.
Adaugati faina de migdale macinate treptat, pana obtineti o compozitie omogena.
Turnati amestecul intr-o tava cu margini detasabile. Presarati deasupra 2/3 din zmeura si fulgi de migdale. Acoperiti tava cu o folie de aluminiu si dati-o la cuptor pentru aprox. 50-60 de minute. In ultimele 10 minute inlaturati folia de aluminiu, ca tarta sa se rumeneasca usor si deasupra.
Odata coapta, lasati tarta sa se raceasca complet si decorati-o cu restul de zmeura si fulgi de migdale. Serviti-o simpla sau alaturi de putina inghetata.
Pofta buna!
Super tare. O sa incerc si eu aceasta reteta. Multumesc pentru idee