Am decis sa ies din nou in lumea culinara saptamana trecuta cand am primit o noua invitatie din partea prietenilor de la Electrolux prin care sa iau contact cu bucataria traditionala suedeza. Asa ca m-am alaturat altor prieteni (Catalina, Georgiana, Geta, Ileana, Marcel) si saptamana trecuta am trecut din nou pragul Clubului Cortina, devenit deja atat de familiar.
Am avut ocazia sa lucram si sa ne inspiram de la Chef Cezar Munteanu, pe care eu personal nu-l cunosteam decat de la televizor si care m-a impresionat. Cu experienta lui, cu pasiunea lui pentru micile detalii ce pot face diferenta intr-o farfurie, cu placerea cu care prezinta ce pregateste, cu calmul cu care te asista si te ajuta sa reproduci o reteta.
Meniul suedez ales de Chef Cezar a inclus un aperitiv – laxpudding (o budinca de cartofi si somon afumat),
un fel principal demential – o friptura de vita cu hribi si sos de prune cu ierburi,
si un desert surprinzator – crema de catina si crocant de biscuiti.
Dupa ce am pregatit aperitivul, am hotarat impreuna cu Ileana sa ne unim tigaile/aragazele/lingurile si sa pregatim totul la comun. A fost o alegere buna, pentru ca am putut lucra mai relaxati si mai pe indelete. Am fost incantat de crumble-ul meu si la fel a fost si Chef Cezar care a imprumutat putin pentru desertul lui :).
Acelasi lucru si pentru friptura de vita pe care Ileana a scos-o la timp si s-a dovedit a fi rare (si, in felul asta, foarte gustoasa) – good job, Ile!
In rest, organizare excelenta (thanx again, Golin Harris!), buna dispozitie, vinuri bune si o companie placuta.
Multumesc inca o data, prieteni, pentru o seara minunata!
Ceea ce va doresc si voua, tuturor!
Ne revedem curand!
P.S. Fotografiile au fost realizate de prietenul nostru, Catalin Voicu.
[…] de la Chef Cezar Munteanu, cu ocazia unor ore de gătit organizate de Electrolux, numite ele More Inspiration4Cooking– mai precis, cele de bucătarie […]