Pastrav la cuptor à la Jamie in 30 de minute

Ah, cat am asteptat caldura asta si deja incepem sa gafaim de la ea, ca nu ne place, cah, ce prostie dom’le si incalzirea asta globala.
Cat despre mine si fetele mele, ne-am reluat turneul de plimbari in parc, ca face piciorul frumos si ne scapa de monstrul din noi. Am fost nevoit, asadar, sa minimalizez timpul pregatirii pranzului si chiar a cinei.
In weekend am iesit in parc si dimineata si seara. Si pentru ca nu eram in cea mai buna forma (mai trebuie sa ma antrenez) am optat pentru un pranz marca Jamie Oliver. El l-a facut in 15 minute, incepand cu toate ingredientele pregatite, mie mi-au trebuit vreo 30 pornind de la zero. Nu-i rau deloc pentru un pranz pentru 4 persoane, nu? (Nota: era la noi si buni in vizita.)

01mic

Porniti cuptorul la treapta maxima. Puneti cam 1 litru de apa cu sare intr-o oala mare si puneti-o pe foc.

Curatati vreo 5 cartofi maricei, taiati-i rondele cam de o jumatate de centimetru si puneti-i in oala cu apa. Pentru a da gust supei, calcati-va pe suflet si sfaramati in oala 2 cuburi bio de supa (de pui sau legume), apoi puneti capacul, pentru a micsora timpul de pregatire.

Condimentati pastravii (4 la numar, deja eviscerati de la magazin) cu sare si piper proaspat macinat. Stropiti-i cu putin ulei de masline extravirgin si puneti-i intr-o tava. Taiati o lamaie in patru si puneti sferturile in tava. Cand cuptorul e incins, dati tava la cuptor pe raftul cel mai de sus.

02mic

Pregatiti sosul: amestecati o lingurita mustar dulce si una de mustar frantuzesc cu sucul de la o jumatate de lamaie. Adaugati apoi 150 ml iaurt si potriviti de sare si piper.

Verificati cu varful unui cutit daca rondelele de cartofi sunt fierte, apoi adaugati in oala cam 300 g mazare  si 100 g baby carrots (scoase direct din congelator).

Amestecati cateva ramurele de cimbru proaspat cu putin ulei de masline. Dupa vreo 20 de minute, cand pastravul e aproape gata, scoateti tava si dati alaturi sferturile de lamaie. Adaugati peste fiecare pastrav ramurelele de cimbru si 4 fasii de bacon. Presarati apoi vreo 2 linguri de fulgi de migdale apoi dati tava din nou la cuptor pentru cateva minute (sfat: puteti muta tava mai jos si folosi functia de broiler a cuptorului).

03mic

Luati oala de pe foc si scoateti legumele intr-un vas incapator. Supa ramasa o puteti folosi la alt preparat. Doar lasati-o sa se raceasca, strecurati-o intr-un borcan mai mare si dati-o la congelator.

Scoateti pastravul din cuptor si serviti-l alaturi de legume si sosul de iaurt si mustar.

04mic

Pofta buna si plimbare placuta!

9 gânduri despre “Pastrav la cuptor à la Jamie in 30 de minute

    • Pestele are tendinta de a fi fad, baconul e pus acolo pentru a aduce putina grasime preparatului. De asemenea, este crocant, ceea ce adauga textura. Daca nu ma crezi, te provoc sa incerci reteta si sa-mi spui cum ti s-a parut.

Lasă un comentariu